Hop til indholdet.

Projekt

Ultra large scale thin ceramic glazed concrete facades

2012 / Design

Feb. 2012

I lerværkstedet på SVK udfolder keramiker John Gibson og billedkunstner, civilingeniør og ph.d. i arkitektur Anja Margrethe Bache keramisk glaseret beton som storskala facader. De arbejder med betonen i to separate, men komplementære udviklingsprojekter.

Betonen forarbejdes i begge projekter efter keramiske principper med glasering og brænding. En af udfordringerne er at udvikle betonmaterialer, som i slidstyrke og æstetisk kvalitet er brugbare i diverse industrielle byggeprocesser.
John Gibson udfolder den keramisk glaserede beton som massive betonelementer, fostået som en kombinantion af letvægtsbetoner og betonbindere, mens Anja Margrethe Bache tager udgangspunkt i højstyrkebetoner og den ultra tynde godstykkelse.

John Gibson er keramiker og udfolder keramisk glaseret beton som massive betonelementer, som en kombination af letvægtsbetoner og betonbindere.

Anja Margrethe Bache er ph.d. i arkitektur, civilingeniør og billedkunstner tager udgangspunkt i højstyrkebetoner og den ultratynde godstykkelse. Anja Margrethe Bache fortæller: ”Vi arbejder her mellem fagområder som kunst, design, arkitektur og ny materialeteknologi. Vi tager udgangspunkt i eksisterende materialer og laver dem om efter materialefysiske teorier.”

Anja Margrethe Bache transformerer højstyrkebetoner fra industrien. Hun redesigner dem i forhold til nye æstetiske kvaliteter og materialefysiske og brudmekaniske teorier: ”Målet på sigt er at opnå ultratynde godstykkelser og store skalaer, som i dag ikke er kendte for keramik. Det er også at fremelske en æstetisk stoflig kvalitet mellem beton og glasur, som giver en samlet visuel fortælling – og at det ikke skal være sårbart overfor stød og revner.”

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260