Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1964

Uddannet Ph.d. i arkitektur fra Arkitektskolen Århus, billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne, og civilingeniør fra DTU.

Arbejder som materialebaseret stedspecifik kontekstuel ­kunstner, optaget af materialitet og rum. Har således udfoldet urbane kunst- og udsmykningsopgaver samt modtaget statens kunstfondsmidler fra både Arkitektur-, Kunsthåndværk og Design- samt samtidskunstudvalgene.

Har udstillet i ind-og udland på gallerier og museer i både NY, Beijing, Malmø og London UK.

Tidligere Adjungeret professor, inviteret af Kunst og Designakademiet HDK-Valand i Gøteborg, Lektor ved Kunstakademiet i Oslo, KHIO, samt lektor ved DTU BYG, afdelingen for Bygningsdesign.

Projekter af

Anja Margrethe Bache har opholdt sig i Turboladen på Statens Værksteder for Kunst for at afsøge farve- og mønstersætning af 11.400 glaserede og uglaserede mursten, som hun skal bruge til en udsmykning af et nyt specialistsygehus i Gøteborg.

I lerværkstedet på SVK udfolder keramiker John Gibson og billedkunstner, civilingeniør og ph.d. i arkitektur Anja Margrethe Bache keramisk glaseret beton som storskala facader. De arbejder med betonen i to separate, men komplementære udviklingsprojekter. Betonen forarbejdes i begge projekter efter keramiske principper med glasering og… Læs mere