Hop til indholdet.

Projekt

Thorbjørn S. Andersen: Colour Slides

2019 / Billedkunst

Under sit ophold på Statens Værksteder for Kunst har Thorbjørn brugt it-værkstedet til at gennemredigere fotoserien Colour Slides. Serien blev udviklet gennem udvælgelse af billeder og fastlægning af colour grade, og der blev foretaget et ekstra fotoshoot. Billederne blev printet på mat papir i store formater.

Aug. 2019

Serien ‘Colour Slides’ (Farve Dias) er abstrakte diascollager, projekteret og affotograferet i et studie. I gennem diasprojektionen afsløres mikro/makro strukturer, artefakter og stoflige maleriske processer i de fotografiske billeder, der til tider ligner farverig psykedelisk scenografi, videnskabelige krops-scanninger og overvågende satellitfotografier, og billederne skaber gennem disse associationer en abstrakt narration.

Selve diaset består af skulpturelle 3D mikro-collager primært i akrylmedium med strukturer opstået gennem en vis tørretid og materialer som saltkrystaller, lak, støv, maling, blæk, tråd, net, blod, olie, planter, o.s.v. de bemalede dias forstørres gennem diasfremviseren 40 gange op, og projektorens dybdeskarphed udfordres af de blandede materialer.

Det overordnede ”Dias Hack” er en undersøgelse, der rummer både fotografi uden negativ og analog teknologi-hacking, i en form for billedproces, der går tilbage til de tidligste projektioner, blandt andet Laterna magica, hvor malede dias blev benyttet som audio-visuelle fortællinger. Billedprocessen har inkluderet ”Dias Hack” workshops for børn og unge.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260