Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tea with a view

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

På statens værksteder arbejdede Anja Franke i 2011 med udstillingen Tea with a view, en installation i det offentlige rum, som er placeret i det åbne landskab ved Nakkehoved fyr. Installationen kunne ses som et møbel i det fri – en ramme, hvor publikum kunne sætte sig og lave en kop te fra vand, opvarmet via solceller placeret på toppen af møblet.

Indvendig i rammen hængte Anja Franke en række tekopper Tekopperne er specielle idet de er lavet af genbrugt porcelæn, som kunstneren har samlet og bemalet på ny med et blåt abstrakt mønster. Kopperne er en del af testellet WasteService, som Anja Franke arbejdede med under sit sidste ophold på Statens Værksteder tilbage i 2010.

Som konceptuel billedkunstner arbejder Anja Franke med new mixed media, dvs. stedsspecifik kunst, objekter, foto, akvarel, installation og udsmykning i det offentlige rum og i bygninger. I forbindelse med sit arbejdsophold i 2011 anvendte hun Turboladens store rum til at bygge sin installation. Her har både loftshøjde og kran været afgørende for værkets endelige format.