Hop til indholdet.

Projekt

Tea with a view

2011 / Billedkunst

Mar. 2011

På statens værksteder arbejdede Anja Franke i 2011 med udstillingen Tea with a view, en installation i det offentlige rum, som er placeret i det åbne landskab ved Nakkehoved fyr. Installationen kunne ses som et møbel i det fri – en ramme, hvor publikum kunne sætte sig og lave en kop te fra vand, opvarmet via solceller placeret på toppen af møblet.

Indvendig i rammen hængte Anja Franke en række tekopper Tekopperne er specielle idet de er lavet af genbrugt porcelæn, som kunstneren har samlet og bemalet på ny med et blåt abstrakt mønster. Kopperne er en del af testellet WasteService, som Anja Franke arbejdede med under sit sidste ophold på Statens Værksteder tilbage i 2010.

Som konceptuel billedkunstner arbejder Anja Franke med new mixed media, dvs. stedsspecifik kunst, objekter, foto, akvarel, installation og udsmykning i det offentlige rum og i bygninger. I forbindelse med sit arbejdsophold i 2011 anvendte hun Turboladens store rum til at bygge sin installation. Her har både loftshøjde og kran været afgørende for værkets endelige format.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260