Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1962

Uddannet fotograf i København og New York, 1985, og billedkunstner og cand.phil. i kunstformidling og teori på Det Kongelige Danske Kunstakademi, 1994.

Som konceptuel billedkunstner arbejder Anja med identitet, køn og kultur. Hun stiller spørgsmål til det offentlige og private rum i forhold til det lokale og globale miljø.

Anja arbejder med site-specific og installation, mixed media og kunstudsmykning i det offentlige rum og på bygninger. Til daglig er hun kunstnerisk leder af InstantHERLEV institute, som danner platform for internationale kunstudstillinger.

Anja er repræsenteret ved Nivaagård Malerisamling, Statens Museum for Kunst, Kunst på Arbejdspladsen, Museo de Arte y Diseňo Contemporáneo i San José, Costa Rica, og hun har stået bag den permanente kunstudsmykning DAG&NAT i Skovlunde bypark, Ballerup.

http://www.anjafranke.dk/

Projekter af

Billedkunstner, Anja Franke, arbejder på en teltkonstruktion bestående af et træskelet beklædt med forskellige typer tekstil, der er udsmykket med silketryk. Projektet skal udstilles på fattiggården og udstillingsstedet, The Poor Farm, i Manawa, Wisconsin.

På statens værksteder arbejdede Anja Franke i 2011 med udstillingen Tea with a view, en installation i det offentlige rum, som er placeret i det åbne landskab ved Nakkehoved fyr. Installationen kunne ses som et møbel i det fri – en ramme, hvor publikum kunne sætte sig og… Læs mere

Billedkunstner Anja Frankes projekt ” Domestic” handler om gæstfrihed og afgrænsning med fokus på danske villakvarterer, hverdagsliv og tradition. Det værk, hun producerede på SVK, bestod af et spisestel til 12 personer, store, små og dybe tallerkner. Stellet er samlet af forskelligt porcelæn, der er… Læs mere