Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Marbles” er titlen på et samarbejdsprojekt mellem Sofie Amalie Andersen og den norske kunstner Thyra Dragseth. Projektet skal vises på udstillingsstedet Ostra i Lissabon og Pachinko i Oslo over sommeren 2024.

Marts 2024

Projektet består af to forskellige udgaver af den samme kortfilm og en omgivende installation. Filmen er optaget i Santarem uden for Lissabon og behandler emnerne kærlighed og konflikt, psykisk sårbarhed og mental vertigo. De omgivende skulpturelle elementer transcenderer ind og ud af filmens univers.

Farvede glaskugler og brynjer af ståltråd

Under opholdet på Statens Værksteder har jeg arbejdet med installationens centrale del: et gardin bestående af farvede glaskugler (‘marbles’), og en gardinstang bestående af metalstænger, viklet ind og ud af hinanden. Derudover har jeg produceret en serie mindre metalskulpturer, litografier og et spejlværk, som også er en del af udstillingen.

Glaskuglerne omkranses enkeltvis af ‘brynjer’ af ståltråd, der holder kuglerne fast og snos sammen i hver ende. Enderne bøjes dernæst til kroge, der kan fæstnes til hinanden. Teknikken er bæredygtig og fleksibel, men tidskrævende, og gardinet bliver derfor først færdigproduceret efter opholdet.

Metalstængerne til gardinstangen og de mindre skulpturer har jeg varmet op med smedebrænderen og snoet for langsomt at kunne trække dem over og væk fra hinanden.

På det grafiske værksted har jeg arbejdet med en serie litografiske tryk, der ligeledes eksperimenterer både med symbiose, isolation og indfiltrerede/overlappende perspektiver.