Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tiril fordyber sig i arkitektoniske fragmenter: skulpturerne er baseret på balkonformen.

Sep. 2015

Til sin soloudstilling hos Bianca D’Alessandro laver Tiril fire balkoner i faktisk størrelse. Faldne balkoner, der ligger spredt ud over galleriets gulv som i en postapokalyptisk tilstand. Balkon-skulpturerne skal støbes i beton, og Tiril svejser i øjeblikket støbeformene i stål på metalværkstedet. Balkonenerne ender med at blive meget tunge, og derfor støbes de i beton direkte på gulvet i galleriet.

Dekonstruktion
Kendetegnende for Tirils kunstneriske arbejde er skulpturelle abstraktioner over hverdagens genstande. Aspekter ved hendes værker kan sættes i sammenhæng med såvel minimalisme og poesi som mere subjektive erfaringer, og hun refererer selv til forskellige inspirationskilder som bl.a. minimalistisk arkitektur, sociale strukturer og science fiktion.

Tiril arbejder overordnet med fiktion. Hun undersøger velkendte arkitektoniske former og hverdagselementer, fratager dem deres funktionelle egenskaber og efterlader dem nærmest fremmedgjorte. Balkonen bliver et æstetisk objekt i sig selv præsenteret i et halv-abstrakt landskab, hvor alt er kollapset.