Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I atelieret Store formater arbejder billedkunstner Tina Maria Nielsen på syv nye værker til soloudstillingen ”Skin of Mine” på Brandts Kunsthal.

Tina Maria Nielsen ønsker med minimalistiske og stoflige værker at gå i tæt dialog med udstillingsrummets karakteristiske rå industriarkitektur og de store vinduespartier, der gør rummet påtrængende og transparent på samme tid.  Hun arbejder sig ind under overfladen, ned i gulvet og gennem væggen. Hendes tilgang handler om at afdække lag, skrabe af og lægge til. Skulpturerne er umiddelbart stringente, men ved nærlæsningen kan man se spor og detaljer fra processen. Som f eks i værket ”Matrice”, der er en grundmodel i 1:4 af hendes barndomshjem. Matrice betyder moderstempel, og bruges bl.a. til at betegne den form, man præger metal i.

Med både traditionelle teknikker og konceptuelle greb arbejder Tina med materialernes iboende egenskaber. Lagdelte glasplader, papir, der suger den flydende voks, gipsplader, der definerer vores rum, tøjet, der omgiver kroppen, gulvet, vi betræder eller bronzen, der foreviger det beskårede æbletræs organiske vækst.

Med opholdet I SVKs atelier Store formater har det kunne lade sig gøre at arbejde med flere af værkerne på samme tid og på den måde forberede den endelig installation på Brandts Kunsthal i juni 2013.

Tina benytter sig af følgende teknikker og materialer: formarbejde I silikone og gips, støbning i bronze, bitumen/asfalt og gips, ciselering, metalarbejde, patinering. Modelarbejde i glas, papir bearbejdet med voks og bearbejdning af gipsplader i forskellige skæreteknikker.