Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Barfly” er Dorte Østergaard Jakobsens eksperimentelle skitseprojekt, hvori hun kombinerer det hurtige digitale medie med det langsommelige analoge udtryk i sine trætryk.

Udgangspunktet for tekstildesigner Dorte Østergaard Jakobsens projekt er hovedsagligt eksperimentelle undersøgelser af tekstile udtryk og træsnit.
Under sit ophold på SVK har hun foretaget en række materialeundersøgelser, afprøvet nye arbejdsmetoder og eksperimenteret med flerfarvede tryk, udført i træ, akryl, på papir og i linoleum, kombineret med digitale print på tekstil.

Brugen af analoge udtryk og håndlavede tryk i samspil med nye teknologier og digitale udtryk er efterhånden blevet kendetegnende for Dortes kunstpraksis.

Jeg blander ofte gamle håndværkstraditioner med moderne teknologi, jeg bruger tegninger, broderi og nye materialer, mine arbejder har dog intet af det digitale samfunds hastighed og flygtige billedstrøm over sig, tværtimod søger jeg i mine arbejder at opnå en taktil og sanselige oplevelse.

De mange træsnit har Dorte udført ved håndkraft med stiksav. Til de mange botanisk beslægtede mønstre har hun anvendt forskellige skær til at opnå de varierende vinkler.

Inspirationen til projektet udspringer af en række fotografier, taget over en periode på 9 måneder i hendes egen have med fokus på transparens og transformation. Hensigten var at lave de mange trætryk på papir og tekstil, men processen viste sig at medføre en lang række andre eksperimenter, blandt andet med grafiske tryk i akrylplader, fræset ud fra en 3D-fil på træværkstedets CNC-fræser. Her afprøvede hun forskellige dybder og afstande med borene, hvor hun gjorde brug af henholdsvis 4 mm, 6 mm og 7mm bor. Det skaber en tydelig dybdeforskel i trykkene, hvor særligt de tykkere bor skabte de runde, bløde hjørner i mønstret.