Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1957

Uddannet tekstildesigner fra Danmarks Designskole i 1984.

Dorte Østergaard beskæftiger sig med tekstil, akryl og lys i sine installationer, udstillinger og udsmykninger.

Bor og arbejder i København med værksted på Skabelonloftet, Refshaleøen.

Hun har siden sin afgang deltaget i utallige udstillinger i Danmark og internationalt, senest med soloudstillingerne: bLoT, i Officinet i 2019, og Flower to My lover #1, Albertslund Rådhus i 2015, Maps, rum til fordybelse, Horsens Kunstmuseum og Stavanger Kunstmuseum, 2012 og 2013, DOT’s Danmarks Design museum 2012, samt gruppeudstillingen Dansk Design NUDanmarks Design Museum 2015-2019.

Sidder bl.a. i Statens Kunstfonds Repræsentantskab og er beskikket censor på Designskolerne og Arkitektskolen i Århus frem til 2022.

Projekter af

Dorte Østergaard Jakobsen har under arbejdstitlen, Ferragudo – en tabt tid, arbejdet på tekstilværkstedet med at undersøge og udvikle nye idéer i tekstil- og broderiteknikker.

I Atelier plan 3, Sy– og Tekstilværkstedet har Dorte Østergaard Jakobsen arbejdet med tekstiler til sin soloudstilling Under Over Fladen. Her benytter hun sine crossover-metoder, der kommer til udtryk i en konstant dobbelthed i de mange lag, hendes tekstile rum og flader består af.

Tekstilkunstner Dorte Østergaard Jakobsen har på Statens Værksteder arbejdet på den sanselige totalinstallation bLoT, der kan opleves i Officinet frem til den 3. marts. Mellem transparente tekstiler, der hænger ned fra loftet kan publikum lægge sig på puder på gulvet, lytte til musik og forsvinde væk… Læs mere

”Barfly” er Dorte Østergaard Jakobsens eksperimentelle skitseprojekt, hvori hun kombinerer det hurtige digitale medie med det langsommelige analoge udtryk i sine trætryk.

Dorte Østergaard Jakobsen har i metalværkstedet foretaget en række forsøg med at fræse mønstre i akrylplader. På baggrund af disse forsøg har Dorte udviklet en lysende skærmvæg bestående af 6 moduler; hvert modul er 60 x 210 x 2cm med LED-lys i siderne. Værkerne skal… Læs mere

Til udstillingen ”Genklang” på Trapholt Kunstmuseum i 2006 eksperimenterer Dorte med forskellig print på plastfolier, med tekstile illusioner og med at kombinere disse print med lys. Dorte tager udgangspunkt i broderier udført af såvel hende selv som nære familiemedlemmer. Broderierne er sammen med foto og… Læs mere