Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1957

Uddannet tekstildesigner fra Danmarks Designskole i 1984.

Dorte Østergaard beskæftiger sig med tekstil, akryl og lys i sine installationer, udstillinger og udsmykninger.

Bor og arbejder i København med værksted på Skabelonloftet, Refshaleøen.%MCEPASTEBIN%

Hun har siden sin afgang deltaget i utallige udstillinger i Danmark og internationalt, senest med soloudstillingerne: bLoT, i Officinet i 2019, og Flower to My lover #1, Albertslund Rådhus i 2015, Maps, rum til fordybelse, Horsens Kunstmuseum og Stavanger Kunstmuseum, 2012 og 2013, DOT’s Danmarks Design museum 2012, samt gruppeudstillingen Dansk Design NUDanmarks Design Museum 2015-2019.

Sidder bl.a. i Statens Kunstfonds Repræsentantskab og er beskikket censor på Designskolerne og Arkitektskolen i Århus frem til 2022.

Projekter af

I Atelier plan 3, Sy– og Tekstilværkstedet har Dorte Østergaard Jakobsen arbejdet med tekstiler til sin soloudstilling Under Over Fladen. Her benytter hun sine crossover-metoder, der kommer til udtryk i en konstant dobbelthed i de mange lag, hendes tekstile rum og flader består af.

Tekstilkunstner Dorte Østergaard Jakobsen har på Statens Værksteder arbejdet på den sanselige totalinstallation bLoT, der kan opleves i Officinet frem til den 3. marts. Mellem transparente tekstiler, der hænger ned fra loftet kan publikum lægge sig på puder på gulvet, lytte til musik og forsvinde væk…

”Barfly” er Dorte Østergaard Jakobsens eksperimentelle skitseprojekt, hvori hun kombinerer det hurtige digitale medie med det langsommelige analoge udtryk i sine trætryk.

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter