Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dorte Østergaard Jakobsen har under arbejdstitlen, Ferragudo – en tabt tid, arbejdet på tekstilværkstedet med at undersøge og udvikle nye idéer i tekstil- og broderiteknikker.

April 2023

Broderiet har fulgt Dorte Østergaard Jakobsen siden barndommen, og i 2007 var familiens broderier udgangspunkt for soloudstillingen, genklang,Trapholt. Østergaard har tidligere implementeret broderi på sine trykte tekstiler, men i de undersøgelser, hun har arbejdet med i denne omgang, står broderiet i egen ret.

Inspirationen til projektet kommer fra ophold i små fiskerihavne i Syd- og Nordeuropa. At sludre med de gamle fiskere, som stadig kan reparere et fiskenet eller lave en hummerruse, har affødt gode idéer til arbejdet med tekstiler.  

På Statens Værksteder har Østergaard således brugt fiskenet, indfarvet og trykt silkeorganza, uldfilt, ‘skridnet’ til at lægge under gulvtæpper og forskellige broderiteknikker. Hun har udforsket broderi i stor skala og anvendt strimlet silke og bomuld, groft uld m.m. til sine undersøgelser. Hun har kombineret den transparente silkeorganza med fiskenet, uldfilt og broderier og eksperimenteret med broderi på bunde spændt op i 3D metal-kuber.

Til projektet har Østergaard genbrugt silketrykt og indfarvet organzasilke og andre materialer fra tidligere projekter. Fiskenettene og uldfilten er rester, hun enten har fundet eller fået.