Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Designer, Alvilde Sophie Holm, re-designer i metal- og træværkstedet sit skrivebord ’A Desk’.

Marts 2016

I udformningen af skrivebordet har Alvilde taget udgangspunkt i arbejdssituationens mentale tilstande – til tider ønsker man at sidde koncentreret ved skrivebordet med papirer og noter flydende rundt, mens man på andre tidspunkter ønsker at åbne op for samtale og gemme rodet væk. Dette har resulteret i et tranformerende skrivebord, hvor den arbejdende let kan gemme papirer og noter væk ved at klappe en ”ekstra” bordplade ned.

På Designskolen i København udformede Alvilde i første omgang skrivebordet til sit bachelorprojekt. Den første version er udformet i træ – såvel understel som selve bordet – hvilket fik møblet til at blive meget stort og for voldsom i proportionerne. Alvilde har besluttet at re-designe skrivebordet ud fra samme grundidé. DVS. gemmefunktionen, der muliggør at den arbejdende via en simpel klappe-ned-funktion kan gemme arbejdspapirerne af vejen. Men frem for at klappe hele bordpladen ned, skaber hun nu opbevaringsrum i skrivebordets ender.

Visuelt lette møbler
Alvilde arbejder med at markere forskellen på det bærende og det bårne, altså tydelig forskel på stellet og bordpladen. Derfor vælger hun at udforme stellet i stål. Hun arbejder med en konstruktion, der anvender så lidt materiale som muligt, da hun ønsker at gøre møblet visuelt let. Bordpladen udformes i massiv træ. Her har Alvilde tidligere arbejdet med ask, men overvejer ligeledes muligheden for at anvende et træ som lærk.

Til skrivebordets nye design arbejder Alvilde med to flader, der lukker. I bordets ene side skaber hun et arkiv-foldesystem, mens hun i den anden ende skaber et opbevaringsrum. Til arkivsystemet undersøger hun i øjeblikket forskelligt materiale, bl.a. eksperimenterer hun med anvendelsen af japansk papir.

I metalværkstedet står forskellige små modeller af skrivebordet. Alvilde forklarer, at hun har en meget analog tilgang til arbejdsprocessen, hvor hun afprøver forskellige løsninger på de små modeller, hvorefter hun arbejder sig op til 1:1-modeller