Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

På Træværkstedet skaber arkitekterne Pétur Ôrn og Søren Duvald værket ”Skær”, et ’sanseligt møbelrum’ som skal vises på Re_Form 2014. Projektet er udtænkt specifikt til udstillingen og har til formål at undersøge forholdet mellem arkitektur og interiør.

””Skær” er et rum i rummet, som højst to mennesker kan opholde sig i samtidig. Det et slags tilflugtssted, som giver brugeren en positiv følelse af ro og fordybelse”.

Søren og Pétur bygger værket i kalmarfyr, som oftest bruges til udendørs konstruktioner. Strukturen består af et bærende stolpeskelet, omgivet af en afskærmende skal med forskellige åbninger, der giver brugeren en fornemmelse af omgivelserne. Selve rummet er hævet 50 cm. over jorden, og for at komme ind i det skal man folde et lille trin ud.

Konstruktionen er enkel, idet den består af brædder, sat sammen med fer og not-, samt tap og slids-samlinger. ”Dét er en både praktisk og æstetisk løsning, som vi har valgt, dels fordi kalmarfyr er et levende materiale, der giver sig meget og dels fordi disse samlingsteknikker giver værket et simpelt og delikat udtryk.”

Når alle delene er sat sammen behandler Søren og Pétur skallens yderside med en stålbørste for at gøre den grov og rå. Indersiden, derimod, sliber de fint, så den bliver blød og lækker.

”Vi arbejder meget med skalaspring og har konstrueret værket så det kan opleves på mange forskellige planer og trinvis vil generere nye erfaringer.”

”Skær” måler 260 cm. i højden, 190 cm. i længden og 110 cm.