Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Esben Klemann interesserer sig grundlæggende for arkitektur, konstruktion og materiale, og det skinner igennem i hans arbejde i keramikværkstedet. Esben har kastet sig ud i et projekt med papirler som materiale, hvor hovedformålet er at udfordre den gængse opfattelse af, hvad keramik er. Han har dermed eksperimenteret med tyngdekraften og brugt teknikker, der får leret til at se ukeramisk ud – flere af hans værker ser ud til at være skabt af metal med gitterlignende konstruktioner og skinnende glasur til lakering.

Det højbrændte stentøj (brændes ved 1260 grader) har han eksperimenteret med at vende på hovedet i brændingsprocessen for på den måde at bruge tyngdekraften i formskabelsen.  Esben leger med tilskuerens perception, idet selve konstruktionen ser skrøbelig ud, men den bærer på noget tungt, som i grunden burde få den til at gå i stykker.

“Disse figurer har noget flabet over sig. De ser ud som om, de er lavet i en fart – i et legesygt øjeblik, og det er netop hensigten.”

Esben peger på nogle kvadratiske former med en slange igennem sig, som, set med Newtons øjne, ikke ville kunne holde, hvis de var konstrueret på traditionel vis.

Esben er egentlig ikke keramiker, men har arbejdet en del med 3D computerprogrammer. Elementer herfra overføres til leret, som dermed får karakter af noget ukeramisk.