Hop til indholdet.

Projekt

Samtidskeramik på Nationalmuseet

2012 / Billedkunst

Maj. 2012

Jonas Hvid Søndergaard producerer værker til gruppeudstillingen ‘Skabt af tiden’, som åbner på Nationalmuseet i juni 2012. Han eksperimenterer i sit projekt med arbejder i ler og bevæger sig dermed fra maleriet, som han normalt arbejder i, over i et nyt kunstnerisk felt. En række samtidskunstnere er inviteret til at gå i dialog med museets samling af oldtidsfund, og Jonas Hvid Søndergaard udstiller i et rum med fund fra den såkaldte Ertebøllekultur.

Han skaber en række skulpturer i keramik, som reflekterer over begreber som tid og historie, og som samtidig fungerer som kommentarer til den udstillingskontekst, både oldtidsfund og samtidskunsten indgår i. Skulpturerne minder med deres geometriske former om Jonas Hvid Søndergaards malerier og bliver i lighed med dem også glaseret i klare, strålende farver.

I øvrigt producerer Jonas Hvid Søndergaard en række tegninger og malerier i forskellige formater, som også vil indgå i udstillingen. Der arbejdes med digitale optegninger, akryl på lærred og i ler.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260