Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samtidskeramik på Nationalmuseet

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

Jonas Hvid Søndergaard producerer værker til gruppeudstillingen ‘Skabt af tiden’, som åbner på Nationalmuseet i juni 2012. Han eksperimenterer i sit projekt med arbejder i ler og bevæger sig dermed fra maleriet, som han normalt arbejder i, over i et nyt kunstnerisk felt. En række samtidskunstnere er inviteret til at gå i dialog med museets samling af oldtidsfund, og Jonas Hvid Søndergaard udstiller i et rum med fund fra den såkaldte Ertebøllekultur.

Han skaber en række skulpturer i keramik, som reflekterer over begreber som tid og historie, og som samtidig fungerer som kommentarer til den udstillingskontekst, både oldtidsfund og samtidskunsten indgår i. Skulpturerne minder med deres geometriske former om Jonas Hvid Søndergaards malerier og bliver i lighed med dem også glaseret i klare, strålende farver.

I øvrigt producerer Jonas Hvid Søndergaard en række tegninger og malerier i forskellige formater, som også vil indgå i udstillingen. Der arbejdes med digitale optegninger, akryl på lærred og i ler.