Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tekstildesigner, Margrethe Odgaard, modtog i februar Torsten og Wanja Söderbergs pris 2016, og får i den forbindelse en soloudstilling på Rösshka Museet i Göteborg. På SVK har Margrethe arbejdet på døren Rite-Rite, som skal med på udstillingen, der åbner til november.

Rite-Rite-projektet undersøger døren som objekt. I moderne arkitektur er døre oftest ikke nogle vi skal se. De er neutrale størrelser, der fremstår som eksempelvis åbne rum eller falder i med væggene. Ofte hvide, af glas, og uden den store ornamentik. Rite-Rite er det modsatte; den er en dobbeltdør, med karaktér af en installation. Med dens farvede akrylglas reflekterer den både sig selv, og den, som bevæger sig gennem den. Den er, som riten, en transformerende overgang – fra fra ét rum, til et andet.

Margrethe Odgaard laver Rite-Rite i samarbejde med møbeldesigner Rasmus Bækkel Fex. På træværkstedet har Margrethe og Rasmus lavet dørens rammer i træ, og på metalværkstedet de specialdesignede hængsler, som skal binde dem sammen. Det changerende akrylglas, som monteres i dørrammen, har Margrethe fået produceret hos et firma, hun tidligere har samarbejdet med.

På udstillingen skal døren monteres centralt på et rundt, tekstilbeklædt display, og tager man skoene af, kan man som gæst få lov til at bevæge sig gennem døren.

Rite-Rite