Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arkitekterne Stine Gam og Enrico Fratesi vendte tilbage til træværkstedet på Statens Værksteder i januar 2010 for at arbejde på nye prototyper og forberede udstilling på Trapholt i Kolding til foråret samme år.

Duo’ens designfilosofi er i høj grad bygget over et solidt skelet af traditioner og kvalitet – og så er selve værkstedsarbejdet af stor betydning for dem. ”Det er aldrig bare en tegning. Jeg mener, computeren er et værktøj for os, men det vigtigste er det rent fysiske i form af materialet, det at stå og arbejde på prototypen, hvor selv noget, som er meget råt, kan være smukt – og hvor man hele tiden udvikler og ændrer,” understreger Enrico Fratesi.

Hen over sommeren i 2010 havde de to designere arbejdsophold på Statens Værksteder, hvor de forberedte deres pris-udstilling på Kunstindustrimuseet – en udstilling, de har set som en stor udfordring. Ikke mindst fordi de på netop dette museum er omgivet af al den tradition og kvalitet, som de arbejder med at inkorporere i deres egne møbelproduktioner.

I Gammel Dok Pakhus fik de samlet alle deres møbler omkring sig – bl.a. fordi de skulle fotograferes – og de brugte pladsen til at skabe sig et indtryk af, hvad der skulle vises på udstillingen ”Det var faktisk lidt specielt, for det var første gang, vi havde alle møblerne omkring os. Det var ret utroligt i forhold til vores proces, og de nye billeder er en helt ny måde at præsentere vores arbejde på, som vi ikke har haft en chance for at gøre før. Vores produkter blev født på ny igennem dette,” fortæller Stine Gam.