Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedkunstner Nynne Livbjerg har arbejdet med produktion af nye værker, skiftevis på metal- og træværkstedet til udstillingen Transmission from dark spaces i Kunsthal Nord*. Det samlede udstillingsbidrag består af 13 værker der på hver deres måde udforsker rummets dimensioner og skulptur i det udvidede felt. Udstillingen vises fra den 8. september til den 28. oktober 2018.

De 13 værker indebærer både skulptur, installation og fotografi. Med titler så som; Took its place among the elements, Out of the blue into the black og Unknown Transmission, undersøger alle værkerne rummets formationer, struktur og mulige opdelinger. De materielle og de åndelige.

Nynne Livbjerg bevæger sig mellem rum; de både fysiske og de metafysiske rum. Med afsæt i de dobbelttydigheder og kontraster, der ligger i mørket, har Nynne skabt et erkendelsesrum, der peger i retning af altings iboende dualitet.

CNC- fræset MDF – plateauer
På træværkstedet har Nynne CNC-fræset stykker af MDF-plader, som derefter er samlet med fladdyvler til hele stykker, i alt fire plader, som efterfølgende bliver malet sorte. Set ovenfra kunne pladerne have en reminiscens af verden set ovenfra, som udsnit af tilfældige geografiske kort.

På metalværkstedet laver Nynne understel til de CNC- fræsede plader, samt jernkonstruktioner og elementer til nogle af de andre skulpturer.

Sandstøbningens ujævnheder
PÅ VAK i Jyderup har Nynne sandstøbt et stort antal kupler i aluminium, som skal ligge ovenpå MDF-plateauerne. Valget faldt på aluminium grundet materialets lidt døde udtryk. Det må gerne se lidt faldefærdigt ud. Nynne har i det hele taget en intuitiv tilgang til materialevalg, forstået på den måde, at ideen kommer før materialet.

Aluminiumskuplerne har en forholdsvis ujævn overflade som Nynne er glad for; ”Det skal ikke være så pænt” – fortæller hun. Derfor har det også været vigtigt, at netop ujævnhederne og de små ’fejl’ fra støbningen forbliver intakte, så kuplerne er poleret op, men fremstår stadig ujævne, rå og tunge.

Værker i stor skala
Nynne er vant til at arbejde med store installationer og skulpturer, men dette værk var rent faktisk en del af et andet værk, indtil det løsrev sig fordi det kaldte på mere rum og større skala. Karakteristisk for Kunsthal Nord er netop deres enormt store udstillingsrum med en loftshøjde på op til 11 meter. Sammen med de 12 andre værker skal skulpturen udgøre et blandingsrum for beskueren, hvor det tredimensionelle mødes med billedelige medier.

*Billedkunstner Pernille Priergaard Worsøe udstiller under samme titel

 

Skrevet af Fanny Menaka Dons

(3 første fotos): Fotokredit til Niels Fabæk