Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nat Bloch Gregersen har arbejdet på en række tekstile værker til en soloudstilling med titlen ‘Dressed in Saturn. To have every dumb flower’ på Alice Folker Gallery 9. april-15. maj 2021.

Maj 2021

Mit arbejde med den aktuelle udstilling har været af tværfaglig, videnskabelig karakter, og værkerne består således af både lys, tekstil, skulptur og tekst.

Udstillingskonceptet er bygget op omkring de syv ædelgasser og en visualisering af disse gennem forskellige medier. Gassen Argon visualiseres i tekstilværkerne, som jeg har produceret på Statens Værksteder.

Jeg har afprøvet forskellige metoder på varmepressen for at nå frem til det rette udtryk i arbejdet med motiver af en
interstellar sky kaldet M1 og farvelægning af denne med specielle vandbaserede pigmenter. I M1 er der gennem fototeknologi detekteret en sjælden Argon hybrid via rumsonder.

Jeg har valgt at arbejde med semitransparente tekstiler, og derfor fremstår motiverne også semitransparente. Tekstilværkerne agerer på den måde som en art linse eller filter, hvorigennem lyset og omgivelserne kan filtreres og opleves.

Det florlette tekstil giver værkerne en flimrende og næsten sky-agtig tilstedeværelse i udstillingsrummet, som på den ene side mimer eller spejler interstellar skyerne i motiverne samtidig med, at det også peger på det uhåndgribelige aspekt ved dem som fænomener i universet.

Det at farvelægge motiverne er en måde at ‘nærme’ sig disse fænomener. Jeg ved de eksisterer, men jeg har ikke fysisk adgang til dem. Herved berøres et tilbagevendende tema i min praksis, nemlig det usynlige og uhåndgribelige over for det synlige og taktile.