Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

På SVK arbejder billedkunstner Jacob Noel Christensen på en række værker, der skal udstilles på Galleri Kant i foråret 2014.

Jacob kalder sit projekt for ’billedkunstnerisk grundforskning’, og gennem intuitive processer undersøger han abstrakte fænomener som tid, sted, lys og bevægelse. Projektet er samtidig et opgør med hans ofte meget formelle og stringente æstetik.

Med udgangspunkt i ældre tegninger lavet med stempel samt digitalt bearbejdede fotografier, eksperimenter Jacob med maleriets og farvens potentialer – et felt, som han ellers normalt ikke beskæftiger sig med.

Tiden på SVK bruger Jacob på helt konkret ’at smadre’ sine stempeltegninger, for derigennem at redefinere deres enkle, arkitektoniske og meget kontrollerede former til fordel for et mere støjende, vildt og spontant udtryk.

Jacob eksperimenter med udtrykket ved blandt andet at gøre de gamle tegninger våde, for derefter at dryppe airbrush blæk tilfældigt på. Afhængig af hvordan Jacob gør papiret vådt, vil blækket danne forskellige mønstre oven på den oprindelige tegning.