Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lys er fundamental for vores opfattelse af verden. Den kinesiske designer, Zeyu Rong, har i en leg med farver undersøgt (og manipuleret med) vores opfattelse af lys og skygge på forskellige overflader.LIGHT FLOW udspringer af Zeyu Rongs afgangsprojekt på Kolding Designskole, hvor han inspireret af den amerikanske billedkunstner, James Turrell, har undersøgt lysets materialitet.

Zeyu opdagede, at han, ved at tilføre en graduerende farveskala på en plisseret overflade, kunne skabe en dynamisk forandring på overfladen, alt afhængig af lyset. Hans undersøgelser resulterede i en lampe, hvis form konstant forandrer sig i et skyggespil.

På Statens Værksteder har Zeyu fortsat sine eksperimenter. Denne gang med fokus på at lege med farvegradienten på forskellige overflader. Resultatet er en serie mindre skulpturer, der er bemalet i sart rosa og klar blå.

Farve, form og logik
LIGHT FLOW består af fem objekter, der hver især undersøger hvad der sker, når farven på en overflade korresponderer med selve overfladens form og logik. Hver figur er fremstillet i MDF, fræset på CNC-maskinen og efterfølgende spraymalet og lakeret med flere lag maling og lak.

Fra lyserød til blå, fra varm til kold, fra lys til skygge, skaber gradienten en retning, der ændrer opfattelsen af formen og nogle gange forholdet mellem to overflader. I sidste ende er det en algoritme, der forbinder farve og form, uddyber Zeyu.

Zeyu beskriver desuden projektet som en dialog mellem det digitale og det fysiske. De fysiske modeller fremstår, på grund af den sirlige bemaling, som digitale 3d-modeller med iboende ”lys” og ”skygge”, snarere end virkelige, håndfaste skulpturer.