Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lars Tingskov Mikkelsen arbejder i træværkstedet med et møblement til nybyggeriet The Shelter hos Deep Forest Art Land. Udgangspunktet er et stort ringformet dæk med pavilloner, der skal anvendes til besøgscenter for skulpturparkens gæster.

Marts 2023

For at give møblerne værkkarakter initieres byggeprojektet med en udstilling, hvilket falder godt i tråd med Herning-egnens byggetradition, der siden 1950erne har handlet om, at kunstnere skal spille en aktiv rolle i udformningen af byggeri, indretning og møblering.

Målet med det konkrete projekt er at udstille de fem møbeltyper i et år, så skulpturparkens gæster har mulighed for at give feedback på form og funktion, før de etableres som en del af The Shelter-byggeriet.

I første omgang arbejder Tingskov Mikkelsen med tre forskellige møbeltyper. Siddemøbler: to stole og en bænk, to bordtyper og en mobil standerlampe. Det er et krav, at møblernes materialer består af bæredygtigt træ. De skal være praktiske i brug og solide i konstruktionen og kunne anvendes både inden- og udendørs. Formmæssigt skal de forholde sig til det specifikke sted og være enkle at producere. Udover det vil møblerne relatere sig til Tingskov Mikkelsens hidtidige praksis.

Produktionen af møbelserien vil finde sted i lokalområdet muligvis med involvering af TEKO, en teknisk uddannelsesinstitution i Herning.