Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Et spekulativt designprojekt – i form af en specialdesignet bænk til samtale mellem menneske og fugl – undersøger, hvordan man gennem design kan skabe relationer på tværs af arter.

Projektet er en del af en større agenda, hvor designer Kirstine Elmhøj Hansen udforsker, hvordan man som menneske kan opnå en større bevidsthed omkring, hvordan andre arter kommunikerer. Vi er normalt af den opfattelse, at menneskearten har den mest komplicerede form for sprog sammenlignet med alle andre. Dette projekt skal ses som et redskab til at åbne op for nye måder at anskue andre arters kommunikationsformer.

Bænken som kommunikationsværktøj
Bænken kan forstås som en pendant til skydetårnene ude i skolen, blot i stedet for at være et sted at skyde fuglene fra, så skal bænken være til samtaler med fugle. Kirstine har derfor ladet sig inspirere af formsproget fra skydetårnene og har bygget en tre meter høj bænk, der får mennesket op i trætoppene og møder fuglene på deres hjemmebane. Bænken er udført i massivt egetræ for at kunne holde til udendørsforholdene og den er samlet med tapsamlinger ved trinene og domino-samlinger ved sædet. I bænkens sæde vil der være et mindre samtaleværktøj, der omfatter en æske med tre fløjter i ahorntræ, som Kirstine netop er i gang med at lave. Det er meningen, at fløjterne kan anvendes til at tale med fuglene.

 

Skrevet af Fanny Menaka Dons