Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Med arbejdstitlen Fragmenter forbereder Tina en soloudstilling til Kunstbiblioteket, hvor hun gennem materialevalg, bearbejdning og installering undersøger og udfolder en tematik om sammenbrud og genopbygning. På Lille Lerværksted laver hun to serier af keramiske objekter, som hun efterfølgende bearbejder med bl.a. plantefarvet uld og broderi.

Sept. 2023

I serien ”Stumper og stykker” arbejder Tina med rekonstruktion gennem bearbejdning af fragmenter, som hun sætter sammen til nye former. Med afsæt i små stumper og større stykker af hul bark fra skovbunden modellerer hun tynde lag af papirporcelænsler på indersiderne af barken, lader leret tørre, for derefter at skære barken af og bringe de skjulte fortællinger om tid og liv frem i lyset. Nogle af fragmenterne bliver brændt enkeltvis, mens andre bliver sat sammen som ufuldkomne rekonstruktioner og fyldt med huller. De er klar til næste fase i Tinas eget atelier, hvor hun med plantefarvet uld, broderi, fragmenter af ord og billeder fra egne erindringer forsætter arbejdet med at rekonstruere fortællinger om tid og liv.

I serien ”Revner og Sprækker” finder Tina inspiration i narrativer om fastholdelse og frigørelse, som hun ser indlejret i strandstens sammensatte mineralske strukturer og organiske former. Hun modellerer hule organiske former i stentøjsler og hylder dem delvist ind i et tykt lag af porcelænsler. I tørringen og brændingen kryber porcelænsleret mest og kan ikke trække sig sammen på grund af den underliggende form. Som en forstærkelse af de indlejrede narrativer brydes porcelænet i en mængde uforudsigelige revner og sprækker.