Skip to content Skip to footer
Brief info

f. 1964

Tina Kallehave bor og arbejder i København. Hun er uddannet på Århus Kunstakademi, Skulpturskolen.dk og Kunstskolen Spektrum og har en baggrund som Ph.d. i Europæisk Etnologi. Kallehave arbejder med skulptur, installation og stedsrelaterede projekter.

Hun er optaget af fortællinger om tid, vilkår og proces, der er indlejret i naturens materialer og oplever dem som spejle, der oplyser og skærper sansningen af det levede liv mellem mennesker. De forstærkede sansninger bearbejder hun i taktile eksperimenter, hvor naturmaterialerne indgår som råmateriale, i afstøbninger eller som støbeforme, sættes sammen med eller inspirerer til formgivning i andre materialer. Ler, bronze, gips, ståltråd, uld er blandt de foretrukne materialer. 

Kallehave har bl.a. udstillet på Kunstnernes Sommerudstilling, Kunstnernes Påskeudstilling, Cobra-Rummet, Kirsten Kjærs Museum, 73e Salon des Réalités Nouvelles (Paris), Museum Frello og lavet flere værker i det offentlige rum.

Projekter af

Med arbejdstitlen Fragmenter forbereder Tina en soloudstilling til Kunstbiblioteket, hvor hun gennem materialevalg, bearbejdning og installering undersøger og udfolder en tematik om sammenbrud og genopbygning. På Lille Lerværksted laver hun to serier af keramiske objekter, som hun efterfølgende bearbejder med bl.a. plantefarvet uld og broderi.