Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Joen Vedel har arbejdet på Statens Værksteder for Kunsts Store Fotoværksted på en kommende solo-udstilling i Astrid Noacks Atelier til oktober 2021.

Sep. 2021

Udstillingen vil tage udgangspunkt i min fars liv og død samt det system, der var med til at slå ham ihjel. Hertil har jeg valgt at gøre brug af sørgespillet, der som genre stammer fra det barokke teaters særlige tragedieform.

Udstillingen vil tage form af en række forestillinger i Astrid Noachs Atelier med start og slut-tidspunkt, hvor forskellige projektioner vil komme til syne, bestående af materiale fra min fars dødsbo. Jeg vil vise 8mm materiale fra hans barndom, dias lysshow fra 1980’erne, VHS-materiale fra midt 90’erne og to digitale projektioner med materialer fra nyere tid. På denne måde kommer udstillingen også til at indeholde en medie-arkæologisk gennemgang af de forskellige fremvisningsteknikker, der er blevet udviklet i min fars levetid.

På Statens Værksteder har jeg gennemgået min fars kæmpemæssige samling af negativer, 8mm film, VHS bånd og dias-positiver. Jeg har nu set det hele igennem, scannet og valgt ud, hvad jeg skal bruge. Derudover har jeg eksperimenteret med mine forskellige projektioner.