Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Flere vægobjekter

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

Dick Nyhuus laver vægobjekter til et udstillingsrum i forbindelse med Corners gruppeudstilling på Sophienholm. Vægobjekterne er primært lavet af finer og mdf-plader, og Dick Nyhuus tager i udførelsen af objekterne afsæt i grundformerne. Det er træet som materiale, der får Dick Nyhuus til at tænke i grundformer – for det yder en modstand, som er anderledes en f.eks. gipsens og lerets, der ellers Dick Nyhuus’ vante arbejdsmaterialer.

 

Vægobjekterne fungerer som kommentarer til de udsmykninger vi har i vores hjem. De er en slags ironiske, humoristiske kommentarer til det vi hænger op på vores vægge, stiller på vores reoler og i vores vinduer – f.eks. platter, radioer, grammofoner.

 

Projektet er en videreudvikling af et tidligere projekt, hvor Dick Nyhuus arbejdede med gulvobjekter i et mere vandret forløb. Her tog træfigurerne udgangspunkt i kroppens proportioner. På den måde er det et dynamisk projekt, som hele tiden udvikler sig og ændrer form. Det bygger oven på det forrige projekt og peger frem mod det næste. Dick Nyhuus forestiller sig at gulvobjekterne, vægobjekterne og en række grafiske tryk på et tidspunkt skal forenes i en samlet udstilling på Galleri Profilen i Århus.