Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Er det vejen hjem & Vrai ou faux

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

Charlotte Hjorth-Rohde ser altid et hjemligt element i sine fotografier – uanset hvor i verden de er taget. I sit arbejde med billederne former hun ubevidst virkeligheden, så den kommer til at ligne noget hun kender. Måske er dette forsøg på at neutralisere det ukendte en måde at finde sig selv på. Og det rejser spørgsmålet om det er nødvendigt med et fysisk sted for at føle sig ’hjemme’ – eller om man i stedet for at opsætte fysiske grænser og påpege forskelle snarere kunne bære hjemmet indeni? Ved at blande billeder fra rejser, situationer og steder genetablerer Charlotte Hjorth-Rohde det hjemlige i en slags neutralitetens verden.

Anden del af Charlotte Hjorth-Rohdes projekt hedder ”VRAI OU FAUX” – et internationalt projekt med base i Paris. Her manipulerer hun med portrætter så ansigterne ’kommer i familie’ med hinanden.

Teknisk arbejder Charlotte Hjorth-Rohde både digitalt og analogt. Filmen har den fordel at den bedre kan tackle de dårlige lysforhold hun ynder at arbejde under. Det vigtige er at være fortrolig med kameraet, så det kan være en forlængelse af opfattelsen. Hjorth-Rohde holder derudover meget af mørkekammeret pga. den organiske fornemmelse – her bliver hun fortrolig med materialet; mens billedet fremkaldes vokser tankerne. Nogle gange må hun fjerne det overflødige, så bruger hun ‘svækker’ – det vasker det sorte væk og efterlader sit eget spor.