Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anne Bjørn har i dette projekt taget udgangspunktet i fotos, hun har taget på rejser.  Hun har haft særligt fokus på huset/shelteret som form og den personlighed, der kan aflæses ud en given bolig. Et hus kan, ligesom hunden, siges at ligne sin ejer, og ved at nærstudere forskellige former for tag over hovedet har Anne gjort sig opdagelser i mennesket.

På computeren har Anne bearbejdet sine fotos, fraskåret/tilføjet, lavet mønstre og foretaget spejlinger til værker, der skal vises ved en gruppeudstilling i Kunstpakhuset, Ikast i august/september 2019.

Xerolitografi
Anne har i grafisk værksted arbejdet med xerolitografi eller plantryk, om man vil. Det forgår ved, at billedet udskrives på almindeligt papir på laserprinter. Gummiarabicum påføres. Den sørger for, at kun selve printet bliver modtageligt for trykfarve. Tryksværten på oliebasis duppes på motivet med en svamp. Det indsværtede print bruges som trykplade. De fleste tryk har været gennem pressen flere gange. Anne har tegnet og laserskåret forskellige elipseformer, der er brugt til at lave transparente farveflader i billedet. Der er trykt på Hahnemühle 300 gr. Størrelse 49 x 63,5 cm.