Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1972

Kristian Sverdrup er uddannet fra School of Fine Arts, Perugia, Italien 1993 – 1994, Ærø Kunsthøjskole 1996 – 1997 og Det Kongelige Danske Kunstakademi 1998 – 2005.

I en tidlig alder blev Kristian diagnosticeret med cerebral parese (spastisk lammelse), og som følge deraf har han i mange år bevæget sig i krydsfeltet mellem videnskab, kunst og krop.

Gennem årene har han deltaget i en lang række forskningsforsøg, der vedrører diagnosen, og han behandler på forskellig vis, via diverse medier, forskningsresultaterne i sin kunst.

Foreløbigt har Kristians kunstneriske virke udfoldet sig på tværs af medier som video, grafik, skulptur og maleri. Han har bl.a. brugt Statens Værksteder for Kunst til fremstilling af værker til udstillingerne Body, Beauty and Bits (2019: XBunker, Sønderborg) og Brain Cloud (2018: Kunstsatellit 1, Aalborg).

> Artikel: Når videnskaben bliver til kunst og kunsten til krop, 2017

Projekter af

Mit nuværende arbejdsophold på tekstilværkstedet består i tekstiltryk medpigmentfarver på bomuldstryk. Grundlæggende arbejder jeg med tre forskelligemønstre i de tre grundfarver, og hvert mønster er udgjort af i alt to rammer.Mønstrene er baseret på redigerede ultralydsscanninger af mit muskelvæv. Ultralydsscanningerne kommer fra en film med… Læs mere

kristian sverdrup

Kristian Sverdrup tager udgangspunkt i sin egen krop og arbejder på tværs af videnskab og kunst, når han skaber værker til udstillingen Under huden i EKS-rummet på Prags Boulevard. Ud fra videnskabelige data fra en række fysiologiske forsøg omkring sygdommen cerebral parese udvikler han værker… Læs mere

sverdrup

I Turboladen har Kristian Sverdrup arbejdet i stor skala til en soloudstilling hos Kunsthal Nord. Som forsøgsperson i forskningsprojekter omkring cerebral parese har han omsat forskernes videnskabelige data til en undersøgelse af kroppens skjulte udsagn.