Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1975

Foto: Camilla Schiøler

Else-Rikke Bruun er uddannet arkitekt (MAA) fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2010 og designer (BA) fra Danmarks Designskole i 2002.

Hun har, parallelt med og efter endt uddannelse, været ansat ved nogle af Danmarks mest anerkendte tegnestuer som arkitekt og som designer. Else-Rikke Bruun etablerede eget firma med base i København i 2012.

Projekter af

Else-Rikke Bruun

Til en soloudstilling i Officinet har arkitekt Else-Rikke Bruun skabt en række værker og formstudier i træ. Skærmvægge, siddemøbler og formeksperimenter, hvori global inspiration og digital teknologi flyder sammen med traditionelle håndværksteknikker.

På Træværkstedet udarbejder Else-Rikke Bruun skitser til sin kommende udstilling, med arbejdstitlen ”Metamorfoser”. Udstillingens tema er transformering af træ og finér samt fusionering af træ og finér med andre materialer og/eller håndværksteknikker.

Sammen med Pernille Snedker Hansen har Else-Rikke Bruun udviklet en skærmvæg med arbejdstitlen ‘Extremely Pleated’. Møblet er en opskaleret plissering udført i birkefinér, limet op på et lærred, der kommer til at udgøre hængslerne i møblet. Birkefineren er foldet i en asymmetrisk plissering, som danner… Læs mere

Arkitekt, Else-Rikke Bruun, og billedkunstner, Malene Bach, arbejder på at videreudvikle projektet Foldable Sidetable, der oprindeligt blev udført til åbningsudstillingen af design- og kunstgalleriet SUPEROBJEKT i 2013.

I træværkstedet arbejder arkitekt og møbeldesigner, Else-Rikke Bruun, med en række materiale- og formeksperimenter i finér.

Else-Rikke søger via sit arbejde som arkitekt og designer at skabe objekter og rum, der danner æstetiske fortællinger. Hun har udviklet en arbejdsmetode, hvor hun bruger fusion, integration og transformation som udgangs- og omdrejningspunkt for sine projekter. Hun udvikler møbler og objekter, der sammenfletter forskellige kulturers formgivning, typologier og… Læs mere

Møbeldesigner Else-Rikke Bruuns projekt er materialeundersøgelser og eksperimenter med CNC-fræsning til udvikling af nye prototyper. Jul. 2015 Else-Rikke Bruun har gennem to måneder opholdt sig i Træværkstedet, hvor hun har eksperimenteret med CNC-fræsning af både massivt træ og krydsfiner. Samtidig har hun arbejdet specifikt på… Læs mere