Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arkitekt, Else-Rikke Bruun, og billedkunstner, Malene Bach, arbejder på at videreudvikle projektet Foldable Sidetable, der oprindeligt blev udført til åbningsudstillingen af design- og kunstgalleriet SUPEROBJEKT i 2013.

Udgangspunktet for Else-Rikke og Malenes arbejdsophold på SVK er en videreudvikling af projektet Foldable Sidetable, et interdisciplinært samarbejde mellem en arkitekt og en billedkunstner. Bordpladen på det oprindelige projekt er bemalet med pigmenteret voks, og benene kan foldes indunder, så det kan placeres på væggen som et kunstobjekt. Projektet er inspireret af en fælles interesse for den arabiske verden: geometri som konstruktion og ornament samt det lave marokkanske bakkebord som objekt.

Det centrale i videreudviklingen af bordet er at skabe et funktionelt objekt, hvor der er sammenhæng mellem bordpladens grafiske billedflade og stellets konstruktive, grafiske tegning. Else-Rikke og Malene udarbejder under opholdet en række forskellige prototyper af bordet og afprøver forskellige bentyper og bordplader i både træ, stål, messing og glas. Desuden har et af parametrene været at videreudvikle bordet med en cirkulær bordplade/billedflade.

Under arbejdsopholdet diskuterer Else-Rikke og Malene løbende projektets muligheder – bl.a. om det er nødvendigt, at bordet kan foldes. Derfor er foldekonstruktionen ikke tilstede i alle prototyperne. De ønsker at bibeholde bordets ophængningsfunktion, så bordets billedflade kan hænges på væggen som kunstnerisk objekt. De vil gerne skabe en række udgaver af bordpladerne til det samme bord samt udforske mulighederne for, at billedfladerne kan produceres som unikaobjekter eller halvfabrikater, der kan viderebearbejdes. Desuden er en af prototyperne udformet som et bakkebord, hvor en bakke i messing udgør bordfladen. De overvejer desuden at udforme forskellige variationer af bordet, så det bliver muligt selv at vælge, om man ønsker stel og bordplade i hhv. træ eller metal.