Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1978

Amanda Betz er uddannet fra Den Kongelige Danske Arkitektskole i 2005 og arbejder i feltet mellem arkitektur, kunst og design.

Papiret har altid været hendes foretrukne medie, og med det eksperimenterer hun i spændet mellem 2 og 3 dimensioner.

Amanda Betz har opnået både national og international anerkendelse for sin evne til at fange en stor kompleksitet i et simpelt objekt. Hendes arbejder reflekterer fragmenter af arkitektur og en unik eksperimenterende tilgang til mønstre og geometriske konstruktioner.

Projekter af

Designer, arkitekt og kunstner, Amanda Betz, har på Statens Værksteder arbejdet med de arter og steder i skoven, der har berørt hende. Arbejdet blev udstillet hos Format Artspace fra august – oktober 2021.

Inspireret af den japanske have arbejder arkitekt, Amanda Betz, med papirets konstruktive egenskaber og fremkalder en abstraktion til de danske landskaber. Hun skærer, strækker og folder papiret i en kombination af maskinens og håndens kraft for at fremkalde lys- og skyggeeffekter i faste, rytmiske mønstre.

I metalværkstedet på SVK har Amanda Betz arbejdet med lys og design. Hun er i gang med at udvikle tre forskellige lamper med LED-belysning som fællesnævner.  Jan. 2015 Amanda Betz’ tid på SVK har været præget af undersøgelser af LED-belysning og dens muligheder. Hun har… Læs mere

Amanda Betz og Julie Lützen og arbejder hver især på en serie værker til en udstilling på Galleri Klejn i Allinge, i forbindelse med Bornholms Kunstuge i september 2013. Temaet for både udstillingen og kunstugen er kant. Forud for arbejdet på SVK har Amanda tegnet… Læs mere

Arkitekt Amanda Betz skal arbejde med at udvikle en serie tegninger, der udfordrer papiret som fysisk konstruktion. Gennem den foldede tegning vil hun udvikle en metode, som på sigt kan generere et reelt møbel til produktion.