Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Designer, arkitekt og kunstner, Amanda Betz, har på Statens Værksteder arbejdet med de arter og steder i skoven, der har berørt hende. Arbejdet blev udstillet hos Format Artspace fra august – oktober 2021.

Juni 2021

Vi iklæder os naturen men ænser ikke, hvordan den infiltrerer vores hverdag. At erkende det, kræver nærvær og fokus. Denne higen efter at blive ét med naturen. Nærmest indånde den i alle celler og en lyst til at smelte sammen med planten og blive omkranset af bladene i et tæt tæppe.” Fortæller Amanda Betz om sine barndomsminder fra Fanefjord Skov på Møn, hvor hun har udforsket sit eget forhold til skoven og planternes liv.

Med en serie af papirrelieffer og grafiske tryk åbner Betz’ værker for små poetiske vinduer, som forsøger at gribe fat i den oplevelse af naturen, Betz har haft gennem sin research til projektet. Med en interesse i, hvad naturens betydning er for os mennesker både på et emotionelt og praktisk plan, har Betz forsøgt at nærme sig skoven og dens arter.

Papiret har som materiale sin egen tekstur og naturlige stoflighed. Det kan foldes, skæres, opløses, samles som den natur, det kommer af. I Betz’ værker bliver papiret forenet med naturen igen og får sin egen naturlige konstruktion. Værkerne kan ses som levende plantevæsener, som poetiske momenter eller som anatomiske konstruktioner i papir alt efter, hvad beskueren oplever.