Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I Turboladen arbejder Wendy Plovmand med hybrider imellem maleri og objekt. Hun udforsker og eksperimenterer med nye manifestationer af maleriet som installation og fritsvævende/fritstående værk på gulv.

September 2022

I maleriet arbejder jeg med markmaking, hvor jeg maler med hænderne, skærer i lærredet, kradser og flytter rundt på malingen. Maleriet bliver en forlængelse af kroppen og en materie, der kan bevæge sig og formatere. Med afsæt i den franske psykoanalytiker Jacques Lacan’s tanker om The Lamella, en løsrevet, udødelig materie, der har sit eget liv og konstant ændrer form og karakter, vil jeg udforske maleriets evne til metamorfose.

Er der ligheder mellem definitionen af Lacan’s libidinøse Lamella og maleriets overskridelse af sig selv?

Kan maleriet manifestere sig som en ustoppelig, formændrende materie i bevægelse og mutation og bryde med en begrænsning af mediet?

Jeg eksperimenterer med maleriets begrænsning og dets opløsning. Ved at stille spørgsmål ved selve maleriet som form, materie, forandring og bevægelse, ønsker jeg at undersøge maleriets evne til at spejle en verden i totalopløsning og konstant forandring.