Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hvide, bemalede silkebånd skærer sig igennem lokalet på kryds og tværs og binder buddhismens hellige sutraer sammen med H. C. Andersens berømte eventyr.

Fortællingerne om Den Grimme Ælling og Kejserens Nye Klæder lever i bedste velgående på den anden side af kloden. I de eventyr ser den kinesiske billedkunstner, Yu Gao en forbindelse mellem barndommens magi og voksenlivets udfordringer:

I eventyrenes slutning sejrer retfærdigheden altid. Men i den virkelige, komplicerede voksenverden, søger vi svar, men ender ofte med større forvirring og ængstelse. Min idé er at lære af børn og af eventyrenes kraft, forklarer Yu Gao.

Et buddhistisk eventyr
Yu Gao ønsker at formidle den umiddelbarhed og uskyldighed, som børn naturligt besidder og den enorme udvikling, der ligger i at blive forældre. Dette gør hun ved at referere til Heart Sutra, der er den korteste buddhistiske sutra, som generaliserer essensen af buddhisme; velvilje.

Yu Gao beskriver Heart Sutra som et eventyr i buddhistisk sutra.

Yu Gao har transkriberet Heart Sutra en gang om dagen, i løbet af sit ophold på SVK. På hvid silke har hun skrevet, med traditionel kinesisk indigo. Efterfølgende har hun lagt silken i blød, indtil farverne er gået i opløsning og har ændret udtryk, så det mest af alt minder om et blækmaleri.

De lange bånd er bundet op i rummet, lige i Yus halshøjde, og referere dermed også til tidligere værker, hvor hun har taget udgangspunkt i forskellige dele af kroppen, der har en særlig betydning inden for kinesisk akupressur.