Hop til indholdet.

Projekt

Viva Arte

2012 / Billedkunst

Apr. 2012

Augusta Atla forbereder en soloudstilling til Horsens Kunstmuseum. Udstillingen består dels af eksisterende værker, dels af nye værker. Til udstillingens åbning produceres bl.a. 20 collageværker på papir i forskellige størrelser (30 x 40 cm), (60 x 80 cm), (80 x 120 cm) og 6-8 collage værker på lærred i størrelsen 170 x 170 cm. Der udvikles i øvrigt en installation med tekstil, planter, kostumer og gamle møbler.

Augusta Atlas værker kredser om spørgsmål om ‘territory of land, history and body’ – om hvordan mennesket strides med andre og med sig selv om dets identitet. Og om hvordan kunst kan være med til at skabe dialog omkring disse problemer – hvordan kunst kan være med til at skabe indsigt i vores indre liv, som ellers er svært tilgængeligt i en meget materialistisk vestlig kultur.

Atlas værker er skabt på baggrund af et årelangt studie af kvindekroppens repræsentation i kunsthistorien, en præsentation af kvindens seksualitet i en mandsdomineret kunsthistorie, og derudover af et studie i vestlige folkekostumer. Collageværkerne forsøger at introducere et nyt visuelt sprog omkring kvinden, hendes krop, identitet, kønsforståelse, hendes relation til kønshistorien og til maleriet – og forsøger samtidig at skabe et visuelt sprog omkring følelser og indre liv.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260