Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Viva Arte

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

Augusta Atla forbereder en soloudstilling til Horsens Kunstmuseum. Udstillingen består dels af eksisterende værker, dels af nye værker. Til udstillingens åbning produceres bl.a. 20 collageværker på papir i forskellige størrelser (30 x 40 cm), (60 x 80 cm), (80 x 120 cm) og 6-8 collage værker på lærred i størrelsen 170 x 170 cm. Der udvikles i øvrigt en installation med tekstil, planter, kostumer og gamle møbler.

Augusta Atlas værker kredser om spørgsmål om ‘territory of land, history and body’ – om hvordan mennesket strides med andre og med sig selv om dets identitet. Og om hvordan kunst kan være med til at skabe dialog omkring disse problemer – hvordan kunst kan være med til at skabe indsigt i vores indre liv, som ellers er svært tilgængeligt i en meget materialistisk vestlig kultur.

Atlas værker er skabt på baggrund af et årelangt studie af kvindekroppens repræsentation i kunsthistorien, en præsentation af kvindens seksualitet i en mandsdomineret kunsthistorie, og derudover af et studie i vestlige folkekostumer. Collageværkerne forsøger at introducere et nyt visuelt sprog omkring kvinden, hendes krop, identitet, kønsforståelse, hendes relation til kønshistorien og til maleriet – og forsøger samtidig at skabe et visuelt sprog omkring følelser og indre liv.