Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Værker til fællesudstilling på Willumsens Museum

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

Under opholdet på Statens Værksteder skal de fire billedkunstnere skabe værker til en fælles udstilling på J.F. Willumsens Museum i 2010 og Grimmerhus i 2012. Værkerne er baseret på undersøgelser indenfor keramik og med afsæt i symbolisten J.F. Willumsens keramiske arbejder.

ET STUDIE I LER
Som udgangspunkt for deres tre måneder lange arbejdsophold på Lerværkstedet har billedkunstnerne gennemgået Willumsens keramik og skitsematerialer og har meget naturligt også skævet til hele hans værk. Her har de set, studeret og reflekteret over hinandens praksis og intentioner med leret. I arbejdet har de arbejdet med fire forskellige bud på rummelighed: Søjlen, relieffet, krukken og geometriske draperier omkring en hovedform. Ornamentikken undersøges, dens indhold og begrundelse.
FIRE VINKLER PÅ EN RUMLIGHED
Søjlen: Anette Brix undersøger ornamentet med henblik på at blive en integreret del af en sammenhængende vækstbevægelse opad. Relieffet: Toni Larsen undersøger rummet og fladens struktur. En scene er sat, rummet er modeleret ind i figurerne. Der er en linje, tiden, som figurerne er til stede i og som rummer en fysisk begivenhed.Krukken: Jens Bohr udforsker monumentaliteten og den fragmentariske brug af elementer fra naturen: ugle – hest – ørn, indsat som ornamenter på alle dele. Willumsens geometriske grundformer: Tine Hecht eksperimenterer med at udskære blade og blomster stramt, som draperes i uendelige fletværk omkring forskellige hovedformer som f.eks. store vaser.

I DIALOG MED WILLUMSEN
Hver kunstner inddrager Willumsen i sin ophængning på museet ved at udstille i det rum, som værkerne relaterer til, og hvor inspirationen og samtalen finder sted. Det er endvidere muligt at låne et værk af Willumsen med til ophængningen på Grimmerhus, så man kan fortsætte dialogen. I rummet af tid mellem de to udstillinger vil de fire kunstnere arbejde individuelt i deres værksteder. Og nu ikke længere specifikt i homage til Willumsen. De vil gøre brug af alle de erfaringer med leret som arbejdsperioden på Statens værksteder gav dem og i fællesskab udforme to store relieffer til Grimmerhus i størrelsen 140 x 160 cm på Guldagergårds keramiske værksteder.