Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En fælles passion for mønstre, tekstiler, fotografi og arkitektur har bragt den danske tekstildesigner, Linnea Holck og den spanske illustrator, Marina Porras Chassignet sammen om et ”illustreret tekstil”.

Målet med projektet er at skabe en tæppekollektion inspireret af det særlige og mangfoldige urbane landskab i Københavns Nordvestkvarter.

Imens Københavns andre bydele er relativt ensformige, indeholder Nordvest mange modsætninger, med forskelligartede arkitekturstile, grader af vedligeholdelse, folk, småerhverv, kommunale institutioner og lejligheder, uddyber Linnea og Marina.

De er optaget af mødet mellem kontraster og en af deres pointer er, at inspirerende steder, ting og landskaber kan findes i vores hverdagsliv og –omgivelser.

Brick by brick
Inspireret af Nordvests bricollagekarakter arbejder Linnea og Marina med at skille strukturer ad og sammensætte dem igen i nye kontekster.

Konkret betyder det, at de to designere har registreret forskellige bygningers facader i Nordvest og oversat udvalgte billeder til tre forskellige collager. Herefter har de klippet collagerne ud i rektangler og samlet dem igen i nye konstellationer. Rektanglerne og mønstret, de samles i, er inspireret af mursten fra gadebilledets facader.

Sidenhen har de udvalgt en farveskala, der ligesom resten af projektet er et samarbejde, hvor Linnea og Marina er nået frem til et kompromis af beroligende og vilde farver, der kan skabe henholdsvis ro og liv.

Fra multikultur til multifunktion
De forskellige illustrationer er blevet oversat til vævens grid, der både byder på uendelige muligheder og lige så mange benspænd.

Hvert vævet stykke måler 130 x 170 cm og er vævet på arm-væven med kæde og skud af bomuld. Vævens 24 skafter gør det muligt at inddele kædetrådene i partier og arbejde med mange forskellige bindinger på én gang, hvilket muliggør stor variation i tekstilets mønstre.

Linnea og Marina ser ikke deres værker som hverken ren brugsgenstand eller ren udsmykning. De ønsker, at deres værker favner tæppets iboende multifunktionalitet, som både plaid, picnictæppe, varmegiver mm. imens det også er tekstile værker, som kan betragtes alene ud fra deres visuelle udtryk. Det multikulturelle tema og mødet mellem forskellige arbejdstraditioner og -udtryk genspejles derved også i selve værkernes funktion.