Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

På SVK skaber billedkunstner Pernille Kløvedal Helweg projektet ”URRO”, som skal udstilles på Svanekegården i Svaneke i 2014.

”URRO” ligger i forlængelse af et projekt, Pernille påbegyndte i 2012, som var inspireret af et besøg i Litteraturtemplet i Hanois midte, hvor 82 kæmpeskildpadder, udhugget i granit står lit de parade.

Projektet består af 82 linoleumstrykte skildpaddeportrætter på finer, der skal monteres på en stor mobile-agtig metalskulptur, hvis form imiterer skildpaddens skjoldvælving. Skulpturen laver Pernille på Metalværkstedet og den skal stå alene, midt i et hvidt udstillingsrum med rå vægge og ovenlys.

”Skildpaddens fysiognomi fascinerer mig,, den kan krybe ind i sig selv og få hovedet til at forsvinde ind i kroppen. Den huser ALT og har flere tidsaldre i sig. Den forbindes med skabelse, et langt liv, frugtbarhed, udholdenhed og klogskab”.

På træværkstedet har Pernille skåret 164 finerplader a 27 x 27 cm. med runde hjørner.  Skildpaddeansigterne er udført som linoleumsnit. De bliver valset ind med højtryksfarver i en farveskala bestående af sølv, sort, blå og grå grønne farver, og trykt på hver sin finerplade via litografpressen.

I modsætning til skildpadden der har et langt liv, og derfor kan tage sig god tid, har Pernille selv travlt med at nå det hele. For det er en tidsmæssig og fysisk krævende udfordring at skære og trykke 2 x 82 skildpaddeansigter.