Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Johanne Rude Lindegaard opholder sig i Frederiksholms Atelier, hvor hun maler tre store malerier som samlet installation til Østre Landsret i Nordhavn.

August 2022

Malerierne har til formål at skabe en varm og rolig kvalitet i retssalen, så de tager udgangspunkt i lokalets karakter, formål og stedslige placering.

Med inspiration fra det vand, der omgiver Nordhavn, afspejler værkerne den fysiske verden uden for retssalen, men også et mentalt rum med højt til loftet. Hav- og tågeelementer indgår, og disse kan være både i dramatisk bevægelse og blikstille.

Installationen er symmetrisk og balancerer på de to sidepaneler. Dele af værkerne skjules bag ved siddepladserne, så man ikke ser alt på en gang. Nye perspektiver opstår, når man ser noget fra forskellige vinkler.

Værkerne males med akrylmaling på bomuldslærred, med pensel- og airbrushteknikker. De store formater kræver et særligt rum, og jeg maler dem både mens de ligger på gulvet og står op af væggen.

Mit udgangspunkt er et skitseforslag, hvor jeg har besluttet formaterne på lærredet. Efterfølgende har jeg forberedt lærredet, således at dele af motivet males før opspænding på ramme. Herefter har jeg opspændt lærredet og malet videre.

Når værkerne er tørre og færdige, skilles de ad og fragtes til Østre Landsret, hvor de igen spændes op på rammer og hænges op.