Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1987

Uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og Akademie der bildenden Künste Wien (Expanded Pictorial Space ved professor Daniel Richter). Hun modtog 15. Juni Fondens Hæderspris for sine afgangsværker, udstillet på Brandts Kunstmuseum i 2017 og har sidenhen modtaget Statens Kunstfonds arbejdslegat af flere omgange.

Johanne Rude Lindegaard havde sin første store institutionelle soloudstilling Skygger i stykker”O-Overgadeni 2021 og har lavet sin første permanente udsmykning Sensibility Sea” i Østre Landsret i 2022.
I 2023 lavede hun bl.a. soloudstillingen “The Pull and the Push” hos Formation Gallery, hvor hun også er repræsenteret.

Perception og kropslig erkendelse ser Johanne Rude som et grundvilkår for menneskets mentale rum og virkelighedsopfattelse. Med udgangspunkt i traditionelle vestlige malerteknikker kombineret med nye tilgange til maleri, undersøger Johanne Rude, hvordan kroppen relaterer sig til billedet, når det både er illusion, objekt og installation i ét.

Projekter af

Fysiske tilstande og mentale rum smelter sammen i Johanne Rude Lindegaard og Freya Sif Hestnes’ første fælles udstilling på Gammelgaard. Gennem videoinstallation og maleri i stor skala skaber de to kunstnere et fælles sansende erkendelsesrum med fokus på perception og de “fantomer”, vi omgiver os… Læs mere

Johanne Rude Lindegaard opholder sig i Frederiksholms Atelier, hvor hun maler tre store malerier som samlet installation til Østre Landsret i Nordhavn.

Johanne Rude har i SVFKs største atelier, Turboladen, arbejdet på en udstilling på Overgaden Institut for Samtidskunst til februar 2021. Her har hun benyttet elementer fra barokken, genskabt i en moderne fortolkning med vægt på maleri i et udvidet felt i et møde med rummet… Læs mere