Hop til indholdet.

Projekt

Transparens

2012 / Design

Billedkunstner Anne Bjørn arbejder på gobelinvæven med et let, transparent og skrøbeligt udtryk. Konkret arbejder hun med en meget åben kæde, og i de åbne vævninger kan intet skjule sig, end ikke endehæftningerne – alt er synligt. 

Apr. 2012

Anne Bjørns vævearbejde har referencer til mormor-tekstiler – kniplinger og åbne hæklinger, som man ser dem på kanterne af gamle duge eller hæklede mellemlagsservietter. Rent teknisk har Anne Bjørn særligt i de sidste arbejder eksperimenteret med at lade tråden finde sin egen vej i skuddet. Hun prøver hele tiden af, hvordan og hvor meget skuddet kan bue, før det skal bindes i kæden.Anne Bjørn arbejder enkelt, men enkeltheden udtrykker sig alligevel indviklet. Det sker blandt andet med hendes brug af skyggen som en effekt, der forstærker værket og er fascinerende i sin foranderlighed og flygtighed. Lag af vævninger hænges op bagved hinanden og det resulterer i et kompliceret skyggemønster på væggen bag dem.Teknikken i det aktuelle projekt ’Transparens’ er lærred på en meget åben kæde. Materialerne er papirgarn 1-trådet i hvid samt i gul, som Anne Bjørn selv indfarver. I sine vævninger generelt arbejder hun i en række forskellige materialer såsom papir, acryl og gipsgrund, som hun bl.a. bruger til at fiksere tråden med i de færdige vævninger.

Læs artiklen om Anne Bjørns forrige projekt til udstillingen Værk Sted i 2011, hvor hun lavede lignende værker på gobelinvæven.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260