Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedkunstner Anne Bjørn arbejder på gobelinvæven med et let, transparent og skrøbeligt udtryk. Konkret arbejder hun med en meget åben kæde, og i de åbne vævninger kan intet skjule sig, end ikke endehæftningerne – alt er synligt. 

Anne Bjørns vævearbejde har referencer til mormor-tekstiler – kniplinger og åbne hæklinger, som man ser dem på kanterne af gamle duge eller hæklede mellemlagsservietter. Rent teknisk har Anne Bjørn særligt i de sidste arbejder eksperimenteret med at lade tråden finde sin egen vej i skuddet. Hun prøver hele tiden af, hvordan og hvor meget skuddet kan bue, før det skal bindes i kæden.Anne Bjørn arbejder enkelt, men enkeltheden udtrykker sig alligevel indviklet. Det sker blandt andet med hendes brug af skyggen som en effekt, der forstærker værket og er fascinerende i sin foranderlighed og flygtighed. Lag af vævninger hænges op bagved hinanden og det resulterer i et kompliceret skyggemønster på væggen bag dem.Teknikken i det aktuelle projekt ’Transparens’ er lærred på en meget åben kæde. Materialerne er papirgarn 1-trådet i hvid samt i gul, som Anne Bjørn selv indfarver. I sine vævninger generelt arbejder hun i en række forskellige materialer såsom papir, acryl og gipsgrund, som hun bl.a. bruger til at fiksere tråden med i de færdige vævninger.

Læs artiklen om Anne Bjørns forrige projekt til udstillingen Værk Sted i 2011, hvor hun lavede lignende værker på gobelinvæven.