Hop til indholdet.

Projekt

Mette Høyen Andersen: Linjer i tegning, tekst og tekstil – billedkunstneriske eksperimenter på TC1 væv

2019 / Billedkunst

Mette Høyen Andersen har i juli måned 2019 arbejdet i væveværkstedet med billedkunstneriske undersøgelser på TC1 væven med henblik på at inddrage vævning i hendes billedkunstneriske praksis.

Jan. 2019

Projektet er en del af et fortløbende arbejde hvor Mette Høyen Andersen undersøger forbindelser mellem tegning, tekst og tekstil med linjen som vigtig markør. Med udgangspunkt i tegninger og fotos har hun eksperimenteret med bindinger, garner og farver, og med det grafiske udtryk i det vævede. Der er arbejdet med forbindelser og sammenfald imellem tegnede linjer og tråde, der danner sammenvævede mønstre med referencer til f.eks. tekst og med hvordan forskydning fra et materiale til et andet danner ny betydning, med en mærkbar forskel.

Det indgår i arbejdsprocessen, at tegninger og fotos omsættes til bindinger der kan væves (det foregår i photoshop), og det har været muligt at væve samme forlæg med forskellige bindinger og garner. Det har ligeledes været muligt at studere forskellen.

Mange ”prøver” og færdige stykker bliver vævet. Vævning bliver undersøgt som materiale i relation til Mette Høyen Andersens øvrige arbejde. Det vævede tekstil bliver i ugerne på SVFK en lang historie om linjer, mønstre, tekster og tegninger.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260