Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I lerværkstedet har keramiker, Martin Bodilsen Kaldahl, arbejdet på nogle store keramiske skulpturer til primært to kommende udstillinger: dels en gruppeudstilling af kontemporær dansk skulpturel keramik hos Hostler/Burrows Gallery i New York – kurateret af Copenhagen Ceramics; dels til en visning på Art Geneve 2021 i regi af Taste Contemporary i Geneve. Begge udstillinger er ramt af Covid-19 situationen, men vil blive afviklet senere i 2021.

Jan. 2021

Jeg har i disse arbejder afsøgt mulighederne i skulpturernes direkte fysiske tilstedeværelse og kropslige påvirkning. Udgangspunktet er enkelt; Jeg arbejder med en metode – en slags vækstprincip, der tillader at skulpturernes form opstår intuitivt undervejs ud fra en helt overordnet idé, der handler om skalaens betydning for den direkte oplevelse. Jeg anvender sammensatte stykker af ekstruderede lerrør, hvis rumlige forløb dannes i kombinationerne af de vinkler, rørene er skåret i. Der er tale om en form-kompleksitet, der både mimer og er/repræsenterer den kontinuerlige, langsomme skulpturelle fremvækst i rummet. Energien heri – at blive ved…

Nogle værker er placeret som kræfter frit i rummet og aflæses gennem en direkte oplevelse af dem uden egentlig narration. Som man vil opleve musik. Rytme og dynamik. Andre er værker, der hænger på væggen, hvor kroppens aflæsning og oplevelse af skulpturens tyngde og linjer er afgørende.