Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arkitekt, Mogens Toft, arbejder på et fritstående skuffemøbel med udtræk fra alle sider til Snedkernes Efterårsudstilling 2016, hvor dette års tema er ’Pitch Black – Skygger og Transparens’.

I Mogens’ skuffemøbel kan skufferne trækkes ud fra alle fire sider af møblet. Fire skuffer udgør en kube, som er ophængt i en rammekonstruktion. Hele møblet bliver 80 cm højt og udføres i massivt ahorntræ, som bejdses sort i tråd med temaet for Snedkernes Efterårsudstilling.

Udtræk fra alle sider
Mogens har muliggjort udtræk fra alle møblets sider ved at udforme dobbeltsidede skuffer, der trækkes ind og ud via rigleudtræk. Ved udtræk vil front og bagstykke følge den indre skuffe, og siderne vil bære skuffen med sine rigler. For yderligere støtte er snapfjedre indsat i skuffernes sider. De dobbeltsidede skuffer er samlet med t-not og t-fer, mens de øvrige sider er samlet med DOMINO-brikker. De særegne udtræk nødvendiggør en høj grad af præcision i udførelsen, og Mogens vil derfor skære sine træelementer med CNC fræser.

Ahorntræ og sort bejdse
Skuffemøblet udføres i ahorn, da det er en meget stabil træsort velegnet til bejdsning. Mogens bejdser kun møblet udvendigt, så skuffernes indre forbliver ubehandlet. Bunden af skufferne laves i krydsfiner. Hele møblet behandles til sidst med linolie for en silkemat overflade.