Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Marie Bancks har arbejdet på metalværkstedet med udstillingen Mørkt stof, der vises i ankomsthallen Not Quite Konsthall, Sverige, fra den 1. maj – 15. september 2022.

Maj 2022

Værket, “The Necklace”, er et overdimensioneret konfirmationshalsbånd af jern. Korset, et arketype symbol, dybt integreret i vores nordiske historie, figurerer også i vores samtids populærkultur. Værket består af dele, der er vandskåret, sammenkoblet, svejset, pudset og patineret med blånering, en patina der traditionelt anvendes til skydevåben.

Mørkt stof i universet er stadig bare en hypotese, en forestillet form for stof, som ikke udsender eller reflekterer noget lys og derfor ikke kan observeres direkte. Mørkt stof kan kun opleves indirekte gennem dets indflydelse på alt andet i dets miljø. Den viden, at det pr. definition er umuligt at beskrive, giver en uendelig frihed. Findes mørkt stof kun i universet eller endda her på jorden eller måske endda inden i os selv?

Udstillingen, “Mørkt stof”, kredser primært omkring et møde mellem to kunstnere: Marie Bancks og Maibritt Marjunardòttir. Deres udtryk ligger langt fra hinanden, men der er samtidig et klart slægtskab, hvilket giver en interessant dynamik.