Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I atelier plan 5 og tekstilværkstedet har Marianne Johnstad-Møller arbejdet på en udstilling bestående af flere værker, som tilsammen danner en installation – et univers – man bevæger sig rundt i, og som giver den besøgende anledninger til at åbne sine sanser, fordybe sig og reflektere over udvalgte tematikker:


Indefra – udefra

Tillid – tvivl

Det synlige – det usynlige

Grådighed – taknemmelighed

Ventetid – bevægelse

Tålmodighed- utålmodighed

Hurtighed– langsomhed


Maj 2022

Corona-nedlukning og en artikel af Gertrud Kiel om tid, rytme og tidsopfattelser satte gang i refleksioner og erkendelser, jeg ønskede at arbejde videre med.

Jeg har samtidig været inspireret af envejs-labyrinter som redskab til personlig fordybelse og erkendelse, og ydermere Richard Sierra’s store skulpturelle værker, som skal opleves med kroppen.

Arbejdet med strik, farve og form

Jeg har arbejdet på flere værker ad gangen, inspireret af eksisterende værker, skitsetegninger og indfarvede strikstykkerer, og derefter har jeg ladet mig lede af processen. Jeg har arbejdet med rummet og stemningen, med forskellige former, farver og fylde – grupperet værkerne og forsøgt at skabe passager og gange.

Jeg har undersøgt, hvor tæt og hvor åbent, jeg kan placere værkerne ved siden af hinanden, så hvert værk stadig lever, kan opleves og tilføre noget til de andre værker.

Mit konkrete arbejde med strikken består i, at jeg strikker i transparent garn, ofte i kombination med andre garner, for at opnå form. Jeg varierer også maskestørrelsen for at skabe form og grader af transparens i strikken.

Jeg bruger kasserede stykker fra andre projekter og stykker, som er faldet af strikkemaskinen, fulde af huller, og som er ved at trevle op. Jeg skaber nogle værker af et enkelt stykke strik, og andre ved at sy dem sammen af flere dele.

Strikstykkerne indfarver jeg, inden jeg syr dem sammen. Nogle gange stiver jeg formen af med lim og/eller en tekstilbinder. Eventuelt tilføjer jeg ekstra tekstilfarve.