Hop til indholdet.

Projekt

Emil Alexander Juel Jespersen: Stålstel

2020 / Design

Emil Alexander Juel Jespersen er fascineret af to egenskaber ved stål; dets evne til at bukkes og dets evne til, med spinkle profiler, at indgå i statisk stabile konstruktioner.

Feb. 2020

Udviklingen af denne sofabord-prototype undersøger de to ovenstående egenskaber.

Profilerne er i sig selv spinkle og let bøjelige, men tilsammen udgør de et stabilt netværk af træk- og trykkræfter.

Geometrien bygger i plan på enkle former af et kvadrat indskrevet i en cirkel, men tredimensionelt opstår der, via de indbyrdes forbindelser, en række mere komplekse formudtryk og sammenstillinger.

Fladstålet, som i sit udgangspunkt er kantet og lige, former sig via buk og hvalsninger rundt og nedefter, og det artikuleres yderligere i dets møde med både stangstålet og gulvet hvorpå det hviler. Stangstålet væver ben og sarg sammen i én kontinuerlig bevægelse. Stellet forbindes til en betonbordplade via et indstøbt beslag i centrum, og pladens tyngde låser konstruktionen. Hvis en del fjernes fra helheden, mister samtlige dele deres konstruktive funktion.

Fra denne første protype forestiller jeg mig en fremtidig videreudvikling hvor konceptet med buk og hvalsninger føres konsekvent igennem således at svejsninger helt undgås. Desuden drømmer jeg om at udføre bordet med en glasplade så intet skjules.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260