Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedhugger Bjørn Poulsen har på SVK arbejdet på en skulptur i limtræ og jern. Han værdsætter de maskiner, der er til rådighed på SVK, særligt båndsaven og båndpudseren, med hvilke han opnår de flotte, ønskede buer.

Nov. 2014

Limtræet saves ud i forskellige faconer, og i metalværkstedet svejser han jernbeslagene, som beklæder trækonstruktionen. De vil dække omkring 1/3 af skulpturen og er galvaniseret. Beslagene er ikke bare en praktisk anordning, men komplekse strukturer med eget indhold. Selve skulpturen er kompositorisk i sit udtryk:

“[Skulpturen] vil have fokus på det kompositoriske (…) og vil også udfordre dette begreb, der skal være noget vildtvoksende, ukontrolleret over den. Det vil også ligge i selv processen med beslagene, da det her kun vil være muligt at lave et led af gangen. Skulpturen vil altså ikke starte med en overordnede plan, men gro frem organisk, led for led.  Men samtidig får skulpturen noget meget konstruktivt over sig, med betoningen af netop samlingerne, en slags form følger funktion.”

Skulpturen skal bruges til gruppeudstillingen ”Komposition” i Galerie MøllerWitt til januar. Udstillingen har Bjørn Poulsen selv kurateret og udover ham selv deltager Florian Baudrexel, Ferdinand Ahm Kragh og Frank Nitsche. Skulpturen vil også indgå i 100 års jubilæumsudstillingen for Grønningen, hvor Bjørn er formand.

Nov. 2014